Sürk nasıl yapılır-SÜRK PEYNİRİ - iskenderun mutfağı

MALZEMELERİ:
  • 2 kg çökelek ( bazı yörelerde lor peyniri yada minci deniliyor)
  • 1 yemek kaşıgı biber salçası ( acı seviyorsanız acı salça olsun )
  • 2 şeker kaşıgı karabiber
  • 2 şeker kaşıgı kekik
  • 2 şeker kaşıgı kimyon
  • tuz ( damak zevkinize göre )

YAPILIŞI: Derin bir kaba çökelegi koyun ve diger bütün malzemeleri içine koyup aynı oranda karışacak kadar yogurun ( aynı çiğ köfte gibi). Yogurma işlemi bitince avucunuza çökelekten alıp yuvarlayın. Bir tepsinin içine gazete yada bolca kagıt havlu koyun üzerine yuvarladıgınız çökelegi dizin. Çökeleklerin üzerine tülbent ile örtün ki sinek ve kuşlar konmasın . Tepsiyi güneş gören havalı olan bir yere koyun. Her gün altındaki gazateyi veya kagıt havluyu degiştirin en az üç günde kurur. Kuruyan çökelekleri kavanoza yerleştirin buzdolabında koyun aylarca kalabilir.

Y     O   R   U   M         Y   A   Z   M  A Y   I       U   N   U   T   M   A   Y   I   N
DESTEK İÇİN REKLAMLARI TIKLAYABİLİRSİNİZ

5 yorum:

canan demir dedi ki...

gerçekten süper anlatım olmuş,
tebrik ediyorum sizi,
iskenderun hakkında gayet güzel site yapmışsınız

Adsız dedi ki...

çok merak edip aldım ama büyük bi hayal kırıklığı gayet lezzetsiz bir peynir bence yenilesi bişey değil ...

Adsız dedi ki...

Ankara'da çok aramama rağmen bulamadım, harika bir lezzet, hele meze olarak ve sabah kahvaltılarında.

Ayşegül Boydak dedi ki...

Özel Sürk baharatından hiç söz etmemişsiniz. Arzuya göre sarmısak da konulur, ben şahsen bol sarmısaklı severim, Antakya usulü yani.

Ayşegül Boydak dedi ki...

Ankarada bulamayan arkadaş, ben getirip satıyorum Ankarada, bilgilerinize...

Yorum Gönder

iskenderunlum © 2010 | Diseñado por Chica Blogger | Volver arriba