iskenderun mutfağı - YAPRAK SARMA


MALZEMELER:
yarım kg üzüm yaprağı
isteğe göre biber ve ya kabak
İÇ MALZEME :
1 kg pirinç
3 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
250 gr kıyma
1 rendelenmiş domates
yarım demet maydanoz
1 büyük kuru soğan
8-10 diş sarımsak
tuz
karabiber
pul biber
toz nane
1 kahve fincanı nar ekşisi
1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI:
pirinçler iyice yıkandıktan sonra bir kap içerisine alınır ve rendelenmiş domates, ince kıyılmış maydanoz, ince doğranmış soğan ve sarımsaklar,diğer tüm malzemelerle beraber güzelce karıştırılır.baharatları isteğe göre azaltıp çoğaltmak mümkün.
yaprakların çizgili kısımları içe gelecek şekilde ince ince sarılır.inceliğinin özelliği(Antakya sarması oluşu)
biber veya kabak ta doldurmak isteyenler aynı iç malzemeyi kullanarak yapabilirler fakat biz antakyalılar şöyle bişey yaparız
biberleri ve kabaları içini iyice temizledikten sonra yıkanır ve ayrı bir kapta 3 yemek kaşığı kadar nar ekşisi 2 yemek kaşığı toz nane ve sıvılaştıracak kadar su ilave ederek karıştırırız. hazırladığımız bu sosun içerisinde kabak ve biberleri soslarız içini ve dışını beraber.ondan sonra aynı iç malzemeyi kullanarak doldurma işlemini gerçekleştiririz.
Ama yaprak ve diğerlerine fazla doldurmayın, pişince pirinçler kabarıcaktır, kısık ateşte 40dk pişirin,
Afiyet olsunn

Y     O   R   U   M         Y   A   Z   M  A Y   I       U   N   U   T   M   A   Y   I   N
DESTEK İÇİN REKLAMLARI TIKLAYABİLİRSİNİZ

0 yorum:

Yorum Gönder

iskenderunlum © 2010 | Diseñado por Chica Blogger | Volver arriba