Kısır - iskenderun mutfağı


Malzemeler:
Bulgur, biber salçası,domates salçası,marul,taze soğan,maydanoz, taze nane, domates, taze biber, kimyon, nar ekşisi, zeytinyağı, asma yaprağı, marul
Yapılışı:
1.Bulgur sıcak su ile ıslatılır.
2.Marul, maydanoz, taze soğan, nane, taze biber ince ince kıyılır.
3.Domatesin kabuklan soyulur ve ayrı bir tabağa ince ince doğranır.
4.Bulgur salçalarla yoğrulur.
5.Üzerine tuz, kimyon, serpilerek yoğrulmaya devam edilir.
6.Domatesler eklenir ve yoğurma işlemi devam eder.
7.Zeytinyağı, nar ekşisi eklenir ve bulgurlar yumuşayıncaya kadar yoğrulur.
8.Tüm yeşil sebzeler, içe eklenir ve yoğrulur.
9.İç iyice yumuşayınca, yoğurma sona erer.
10.Marul yapraklan ve asma yaprağı ile servis edilir.

Not:İstenirse yanında turşu yenilebilir ve ayran içilebilir.


AFİYET OLSUNNN



DESTEK İÇİN REKLAMLARI TIKLAYABİLİRSİNİZ

 

0 yorum:

Yorum Gönder

iskenderunlum © 2010 | Diseñado por Chica Blogger | Volver arriba