- 2 adet orta boy soğan
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı nane
- 1 çay kaşığı kekik
- 3 su bardağı un
- 1-1/2 zeytinyağı
- 500 yoğurt
- 1 demet maydaonoz
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı nohut
- 250 gr kıyma
- 1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı tereyağ

Hazırlanışı:
- -Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı eritip rendelenmiş soğanları katıp sote edin. Kıymayı da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz, kekik, nane, karabiber, kimyon ve tuz ilave edin. Ateşten indirin soğusun.
- -2 su bardağı unu, su ve zeytinyağ ile sert (açılacak kadar yumuşak) hamur yapın, üzerine nemli bez örtüp 5-10 dakika dinlendirin.
- -Akşamdan ıslatılmış nohutları pişirip kabuklarını ayıklayın.
- -Dinlenen hamuru 30 cm çapında 1-2 cm kalınlığında yufka açın. Ufak kalıpla (tuz kapağını veya çay bardağını kalıp olarak kullanabilirsiniz) kesin.
- - İçine hazırladığınız içten çay kaşığı ile kesilen yuvarlak hamurun yarı yüzüne koyun diğer yarısını üstüne kapatın. Biraz uzatarak iki ucunu üst üste getirin.
- - Yarım kg yoğurt, un ve yumurtayı çırpın. Tencereye koyup devamlı karıştırarak orta ateşte 5-7 dakika pişirin. Sonra etsuyunu ilave edin. Karıştırmaya devam edin,
- - Kaynayınca içine pirinci ve nohutu atın. Ara sıra karıştırarak pirinçler pişince içine yaptığınız hamuru atın,
- -Pişene kadar ara sıra karıştırmaya devam edin. Hamur suyun üstüne çıkıp rengi değişince pişmiş demektir.
- -Servis tabağına alınca üzerine bir çorba kaşığı tereyağında kızarttığınız kırmızı biberi koyun. Bu karışımı servis tabağındaki yemeğin üzerine dökün
Not:Yoğurdu pişirirken devamlı karıştırın.Karıştırmasanız yoğurt kesilir.
0 yorum:
Yorum Gönder