Şiş Börek- iskenderun mutfağı


Malzemeler

  • 2 adet orta boy soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 3 su bardağı un
  • 1-1/2 zeytinyağı
  • 500 yoğurt
  • 1 demet maydaonoz
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı nohut
  • 250 gr kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 2 çorba kaşığı tereyağ


Hazırlanışı:

  • -Tencereye 1 çorba kaşığı tereyağı eritip rendelenmiş soğanları katıp sote edin. Kıymayı da ekleyip suyunu çekene kadar pişirin. Kıyılmış maydanoz, kekik, nane, karabiber, kimyon ve tuz ilave edin. Ateşten indirin soğusun.
  • -2 su bardağı unu, su ve zeytinyağ ile sert (açılacak kadar yumuşak) hamur yapın, üzerine nemli bez örtüp 5-10 dakika dinlendirin.
  • -Akşamdan ıslatılmış nohutları pişirip kabuklarını ayıklayın.
  • -Dinlenen hamuru 30 cm çapında 1-2 cm kalınlığında yufka açın. Ufak kalıpla (tuz kapağını veya çay bardağını kalıp olarak kullanabilirsiniz) kesin.
  • - İçine hazırladığınız içten çay kaşığı ile kesilen yuvarlak hamurun yarı yüzüne koyun diğer yarısını üstüne kapatın. Biraz uzatarak iki ucunu üst üste getirin.
  • - Yarım kg yoğurt, un ve yumurtayı çırpın. Tencereye koyup devamlı karıştırarak orta ateşte 5-7 dakika pişirin. Sonra etsuyunu ilave edin. Karıştırmaya devam edin,
  • - Kaynayınca içine pirinci ve nohutu atın. Ara sıra karıştırarak pirinçler pişince içine yaptığınız hamuru atın,
  • -Pişene kadar ara sıra karıştırmaya devam edin. Hamur suyun üstüne çıkıp rengi değişince pişmiş demektir.
  • -Servis tabağına alınca üzerine bir çorba kaşığı tereyağında kızarttığınız kırmızı biberi koyun. Bu karışımı servis tabağındaki yemeğin üzerine dökün

Not:Yoğurdu pişirirken devamlı karıştırın.Karıştırmasanız yoğurt kesilir.

DESTEK İÇİN REKLAMLARI TIKLAYABİLİRSİNİZ

0 yorum:

Yorum Gönder

iskenderunlum © 2010 | Diseñado por Chica Blogger | Volver arriba