iskenderun mutfağı - Mantarlı Mengen Pilavı

Malzeme listesi

2 su bardağı pirinç(Lüks baldo pirinci kullanmanızı öneririm.)
10-15 adet taze mantar
4 adet orta boy domates
2 adet orta boy kuru soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
2 çay kaşığı tuz, karabiber
2 demet dereotu

Yapılışı

Pirinci bol tuzlu sıcak suda en az 40 dakika bekletin. Zeytinyağını geniş bir pilav tenceresinde kızdırıp incecik doğradığınız soğanları kızgın yağda 5 dakika kadar kavurun. Üzerine yıkayıp iri iri doğradığınız mantarları ilave edin. Karıştırarak, mantar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar, en az 7-8 dakika kavurun. Tuz, karabiber ve soyup doğradığınız domatesleri katıp 5 dakika daha pişirin. Pirinci yıkayıp süzün ve tenceredeki sosa ilave edin. 3 su bardağı kaynar suyu da ekleyip tuz serpin. Kısık ateşte, pilav suyunu çekinceye kadar pişirin. Pişen pilavı 20 dakika dinlendirip üzerini incecik doğradığınız dereotuyla süsledikten sonra karıştırarak servise sunun. 
DESTEK İÇİN REKLAMLARI TIKLAYABİLİRSİNİZ

0 yorum:

Yorum Gönder

iskenderunlum © 2010 | Diseñado por Chica Blogger | Volver arriba