
KÖFTESİ İÇİN:
yarım kg ince bulgur
2 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta
kıvamına göre un
SOSU İÇİN:
sıvı yağ
2 adet domates
1 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
4-5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
tuz, karabiber
ÜZERİ İÇİN:
bir büyük kase yoğurt
2 diş sarımsak
ince kıyılmış maydanoz
HAZIRLANIŞI:
öncelikle köfte malzemesi bir araya getirildikten sonra güzelce yoğrulur iyice olgunlaşan köftenin içine bir yumurta ve un ilave edilerek yoğurma işlemi devam eder.yoğurduktan sonra köfteleri küçük küçük yuvarlayarak kaynar suda haşlanır.
sosu için ise bir tavaya sıvı yağ konulur,içine ince doğranmış soğanlar ve sarımsaklar ilave edilir.
sırayla doğranmış biber ve domateslerde eklenir en son baharatları (isteğe göre ve zevke göre)
da ilave edilir ve sosu da böylece hazırlanmış olur.
diğer taraftan da bir kase yoğurdun içine sarımsaklar ezilir tuzu ilave edilerek karıştırılır.
en son haşlanmış köfteler servis tabağına alınır üzerine sıcak sosu dökülür biraz soğuduktan sonra sarımsaklı yoğurtla son kat kapatılır üzerine kıyılmış maydanoz serpilerek servis yapılıp ...
eeeeee artık afiyetle yenir
Y O R U M Y A Z M A Y I U N U T M A Y I N
DESTEK İÇİN REKLAMLARI TIKLAYABİLİRSİNİZ
0 yorum:
Yorum Gönder