iskenderun mutfağı - mumbar- bumbar

Malzemeleri
1 kg. koyun mumbarı (kalın bağırsak)
400 gr. Pirinç
200 gr. kıyma
1 büyük baş soğan
2 yemek kaşığı salça (domates ve biber salçası karışık olabilir)
1 yemek kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kimyon
karabiber-tuz
HazırlanışıMumbarı nereden mi bulacaksınız ? Bunun için en doğru adres mahalle kasabınızdır. Mumbarlar iyice yıkanarak tersi çevrilir. Sonra tuzla iyice ovularak temizlenir. Temizlenen mumbarlar bir tencerenin içerisinde, tuzlu soğuk suda 2-3 saat dinlendirilir. Kıyma, pirinç, 1 yemek kaşığı salça, karabiber, tuz, kimyon, pul biber, soğan, karıştırılır.. (Tabi ki soğan incecik kıyılacak tüm atacak halimiz yok ya :)) ama sakın rendelemeyin. Bu harç, bir huni veya tatlı kaşığı yardımı ile mumbara doldurulur (burada en önemli konulardan birisi mumbarı doldururken gevşek olmasına dikkat etmeliyiz sıkıca ve çok dolu yaparsanız pişme sırasında pirinçler çiğ halde iken olan hacimlerinden 3 kere daha fazla şişip büyüyeceğinden mumbarlar patlayabilir ve sonuçta bu kadar özene bezene hazırladığınız mumbarı bağırsaklı pilav olarakda yiyebilirsiniz.) ve mumbarlar düdüklü tencereye dizilir. 2 su bardağı içine 1 kaşık salça ve bir kaşık pul biber, yeteri kadar tuz konularak sos haline getirilir ve mumbarların üzerine dökülür. Üzerini kapatacak kadar su ilave edilir. Kısık ateşte 30 dakika pişirildikten sonra servise hazır hale getirilir. Düdüklü tencere yok ise, normal tencerede 50 dakika kadar pişirilir.

http://omeryalcin.blogcu.com/ sitesinden alıntıdır

0 yorum:

Yorum Gönder

iskenderunlum © 2010 | Diseñado por Chica Blogger | Volver arriba