iskenderun mutfağı - Bakla Ezmesi


  
* Kimyon,Toz Biber, Zeytinyagi, Maydonoz
* 1/2 Kuru Bakla
* 6-7 Dis Sarimsak
* 1 Fincan Tahin
* 1 Limon
  Akşamdan ıslatılan baklanın dış kabuğu ayıklanarak yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen baklalar bir kapta iyice ezilir, içine Dövülmüş sarımsak, tahin, limon suyu ilave edilerek karıştırılır. Bu karışım servis tabağına konulup üzerine bol kimyon, biber ve zeytinyağı gezdirilerek maydonozla süslenir.
U   N   U   T   M   A   Y   I   N
DESTEK İÇİN REKLAMLARI TIKLAYABİLİRSİNİZ

0 yorum:

Yorum Gönder

iskenderunlum © 2010 | Diseñado por Chica Blogger | Volver arriba