iskenderun Amanos hazineleri


Türkiye'ye gelen 2 japon turistten biri Amanos Dağları'na gidiyor. Amaçları ise koleksiyoncular için özel olan geyik böceği bulmak. Böceğin değeri 100 bin doları buluyor.






Türkiye'ye gelen her 2 Japon turistten biri Amanos Dağları'nda bücek arıyor... Koleksiyoncular için özel olan 'geyik büceği'nin değeri 100 bin dolar civarında.

Japonlar, Türkiye'de "geyik büceği"ni keşfetti... Her birinin değeri 30 ila 60 bin YTL arasında değişen bücekler için Hatay ve çevre illere uzanan Amanos Dağları'na gelen Japonlar, hayli memnun olarak ülkelerine dünüyor.

Amerikalı zenginler

Japonlar'ın artan ilgisi nedeniyle başkent Tokyo'dan Amanos Dağları'na "bücek arama" turları düzenleniyor. Hatta yapılan araştırmalara göre, Türkiye'ye gelen her 2 Japon'dan biri bücek aramak için Amanos Dağları'nı tercih ediyor. Dünyanın en değerli büceklerinden biri olan "geyik bücekleri"nin Japonya'dan ABD'ye ihraü edildiği belirtiliyor. Amerikalı zengin bücek koleksiyoncuları, 12 santimetre büyüklüğünde olan "geyik bücekleri" için 100 ila 200 bin dolar arasında para teklif ediyor.

Rehberler artıyor
Büyüklüğüne göre fiyatlarının arttığı "geyik bücekleri"nin 6 antenli olanları tercih ediliyor. Amanos Dağları'nda bu konuda yardımcı olacak Türk rehberlerin de her geçen gün üoğaldığına dikkat çekiliyor.

0 yorum:

Yorum Gönder

iskenderunlum © 2010 | Diseñado por Chica Blogger | Volver arriba