Humus-iskenderun mutfağı



Malzeme;
500 gr. nohut 4 tane limon 1,5 su bardağı tahin Tuz, iki diş sarımsak


Yapılışı;
Nohut bir gece önceden ıslatılır. Bir tencerede çok iyi pişinceye kadar haşlanır, suyu süzülür. İnce deliklisüzgeçten iki defa geçirilir. Limonların suyu sıkılır, sarımsak dövülür, tahin ezilip püre haline getirilmiş nohuta karıştırılıp içine tuz eklenir. Bu karışım bir servis tabağına yayılarak konur. Üstüne kimyon, toz biber serpilir ve zeytinyağı gezdirilir. Üstü domates, turşu ve maydanozla süslenir.

AFİYET OLSUNNN


Y     O   R   U   M         Y   A   Z   M  A  Y   I       U   N   U   T   M   A   Y   I   N
DESTEK İÇİN REKLAMLARI TIKLAYABİLİRSİNİZ

0 yorum:

Yorum Gönder

iskenderunlum © 2010 | Diseñado por Chica Blogger | Volver arriba