iskenderun yemekleri-Tepsi Kebabı


Malzemaler
kebap için:

  1. 1kg orta yağlı dana kıyması
  2. 2 tatlı kaşığı karabiber
  3. 1 tatlı kaşığı kimyon
  4. 1 tatlı kaşığı kuru nane
  5. 1 yemek kaşığı kekik
  6. 2 yemek kaşığı toz kırmızı biber (bu kısmını siz kendi damağınıza göre ayarlamalısınız!)
  7. 3 demet maydanoz (evet, 3 demet!)
üstüne:
  1. 1 orta boy domates
  2. 2 çarliston biber
  3. istenirse patates
  4. 2 yemek kaşıği domates salçası + 1 çay bardağı ılık su
Yapımı:
  1. Maydanozları incecik kıyın, diğer harç malzemeleri ile iyice karıştırın
  2. Harcı tepsinize 3 - 4 mm kalınlıkta iyice basın
  3. Üzerine gerekli miktarda parça halinde domates ve biberlerinizi yerleştirin (istenirse patates de konabilirmiş)
  4. Sulandırılmış domates salçası dökülerek 175C fırında yaklaşık 1 saat pişirin
  5. İnce kebap ekmeği ile servis yapın
Afiyet olsun!

DESTEK İÇİN REKLAMLARI TIKLAYABİLİRSİNİZ



0 yorum:

Yorum Gönder

iskenderunlum © 2010 | Diseñado por Chica Blogger | Volver arriba