iskenderun mutfağı - Kabak Dolması

Malzemeler:(6-8 Kişilik)
  • 1 kg kabak (dolmalık orta boy)
  • 1 su bardağı pirinç
  • 300 gr kıyma
  • 2 adet orta boy domates
  • 2 tatlı kaşığı salça
  • ½ çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çorba kaşığı tereyağı veya Margarin
  • Tuz, Karabiber, nane,
  • sıcak su
Yapılışı:
  1. Kabaklar dış yüzü sıyrılır ve 3 yada 4'e bölünür oyulup yıkanır.
  2. Pirinç bol suda yıkanır.
  3. Domatesi rendeleyelim. Kabuklarını ayırın
  4. Kıyma, pirinç, margarin, nane, rendelenmiş domates,1 tatlı kaşığı salça, sıvıyağ,tuz, karabiber bir kaba ilave edilerek karıştırılır.
  5. Kabaklar doldurulup tencereye dizilir.
  6. 1 su bardağı sıcak su ile 1 tatlı kaşığı salça inceltilir.Ve tencereye kabakların üzerinden yavaşça boşaltılır.Yüzünü örtecek kadar sıcak su daha ilave edilir.
  7. Dolma orta hararetli ateş de 25-30dk pişirilir.
* Sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz...
Afiyet Olsun

0 yorum:

Yorum Gönder

iskenderunlum © 2010 | Diseñado por Chica Blogger | Volver arriba